nieuwe webshop ter vervanging van dantuma.com

Wij zijn bezig geweest om het online bestelsysteem in dantuma.com te vervangen voor een webshop die meer aansluit op de behoeften van onze klanten en volledig voldoet aan de regels van de nieuwe Privacy wetgeving. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe website mijn.mathot.nl waar u vanaf heden uw vertrouwde producten kunt bestellen.

Waarom ‘Mijn Mathot’?
Mathot Medische Speciaalzaken heeft in 2016 het bedrijf Dantuma Medische Speciaalzaak overgenomen. Naar aanleiding daarvan hebben wij het beste van beide organisaties gebundeld in een gezamenlijke bedrijfsvoering en dus ook een gezamenlijke webshop mijn.mathot.nl.
Wij bieden u hiermee een gebruiksvriendelijke en veilige online omgeving om uw (herhaal)bestellingen bij ons te doen. Precies zoals u gewend bent maar dan in een nieuw jasje.

Als gevolg hiervan is de online bestelmogelijkheid via dantuma.com vanaf heden gesloten.

BELANGRIJK!
Lees de informatie hieronder goed door als u voor het eerst gaat inloggen.

Hoe log ik voor het eerst in op mijn.mathot.nl?

Als u voor de eerste keer via de nieuwe webshop wilt bestellen gaat u naar mijn.mathot.nl.
U kiest dan voor ‘Ik ben een particuliere klant’. Via de button ‘Ik ben nieuw hier’ maakt u een account aan. Deze nieuwe inlog is nodig omdat u via een ander systeem gaat inloggen op de webshop.

Bent u al klant bij ons?
Als u al bekend bent bij ons dan kunnen wij, nadat u heeft ingelogd, uw bestelhistorie uit ons systeem ophalen en de artikelen die voor u van toepassing zijn voor u klaarzetten onder MIJN ASSORTIMENT. Dit neemt slechts enkele minuten tijd in beslag.

Onder de tab MIJN ASSORTIMENT vindt u de producten die u de laatste 6 maanden heeft besteld. Overzichtelijk bij elkaar en makkelijk te bestellen in een goed beveiligde omgeving.

Nog geen klant?
Als u niet bekend bent bij ons dan hebben wij geen orderhistorie maar kunt u natuurlijk wel artikelen uit de WEBSHOP bestellen. Wilt u andere producten bestellen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!
Als u vragen heeft kunt u kijken op mijn.mathot.nl of uw vraag onder de tab veel gestelde vragen (de ‘FAQ’) staat, of bel ons. Ook als u hulp nodig heeft bij het inloggen kunt u bellen met onze Klantenservice via het gratis telefoonnummer 0800 280 04 09.

Voor vragen over stoma-, wond-, continentie- of diabeteszorg belt u met 0800 280 04 09.

Voor vragen over therapeutische elastische kousen en orthopedie belt u met 088 008 58 88.

Meest gestelde vragen over mijn.mathot.nl

< Naar het overzicht